JELENA TERZIĆ – ČUDO ŽIVOTA!!!

Jelena Terzić – čudo života!!!

Nije slučajno zašto prvu priču pišem o Jeci. Sa ponosom ću napisati njeno puno ime i prezime i velikim slovima – JELENA TERZIĆ.

Jeca je čudo. To je neko zbog koga ne smem da kažem u životu – ne mogu. Neko zbog koga nemam pravo da se predam ili odustanem. Večita inspiracija i heroina života koja dokazuje da su prepreke samo u našoj glavi. Pravi primer onoga „ želim, mogu i hoću“.

Jeca je rođena pre 40 godina bez gornjih ekstremiteta. Te daleke 1979. bilo je strašno imati dete sa hendikepom, pogotovo sa ovakvim invaliditetom. Samo njeni roditelji znaju kroz kakav su pakao prošli da bi se izborili da i njihova Jeca ima svoje mesto pod suncem.

Posebno me je dirnula scena kada je jednog dana Jelena odbila da ide u školu jer su je deca zadirkivala i ponižavala. Njena mama je bila svesna da Jeca mora možda i prerano da prelomi u životu neke stvari i postane borac. A takve situacije su uvek teške. Izvela je na ulicu zatvorila kapiju za sobom i rekla : Idi sama i izbori se.

Sa jedne strane kapije plače mama dok joj se srce kida svesna da ovu lekciju Jeca mora da savlada na teži način. Sa druge strane plače malena Jelena osećajući svu strahotu i užas oluje kroz koju mora da se probije.

I uspela je !!! Prelomila je !!!

Suočila se sa svim onim groznim pogledima, podsmesima, sažaljenjem, gađenjem. Podigla je ponosno glavu i pokazala da je sposobnija od svih njih zajedno. Lako je pisati rukom hajde probaj nogom , a Jeca to može. Lako je jesti sendvič, obući se, sipati sok rukama – Jeca to radi nogama.

Te svakodnevne pobede sebe i nepoverenja okoline stvorile su od ove devojke optimistu, večitog borca koji krči trnovit životni put. I sve rane koje zadobije su samo motiv da ide dalje još upornije, još snažnije, još odlučnije.Već tri godine živi potpuno sama u stanu. Njoj nije potreban asistent jer – ONA MOŽE SVE.

Ona može sve – Jelena Terzić

Jeca je danas svetska i evropska šampionka u paratekvondou. Redovno dolazi na treninge iako živi na sasvim drugom kraju grada.

https://www.kurir.rs/sport/ostali-sportovi/3201569/volim-da-slusam-himnu-srbije-posle-dejane-backo-i-jelena-terzic-sampionka-sveta-u-paratekvondou ovde možete pročitati Jeleninu izjavu nakon Svetskog prvenstva u Antaliji

Nikada nijednu vežbu nije odbila, uvek daje svoj maksimum iako je najstarija u grupi. Ona je veliki izazov i za mene kao trenera jer treba osmisliti na primer trening u teretani za nekoga ko nema gornje ekstrmitete. Ali Jeca prosto ne dozvoljava da je bilo kakva prepreka blokira u životu. Čak i kada nisam sigurna da li će ta vežba moći da se izveda Jeca je uvek raspoložena da proba i dokaže da se sve može kada se hoće.

Trening u teretani – Jelena Terzić

Ako ste propustili tekst zašto je trener mitsko biće bacite pogled na link http://www.xn--priaonicajednetrenerke-0wc.com/%e2%80%a210-cinjenica-da-je-trener-mitsko-bice/

 Čast mi je što je deo mog kluba i što je pored velike ljubavi prema fudbalu izabrala baš tekvondo kao sport kome će se posvetiti. Ona je definitivno najpozitivnija ličnost , neko ko se bez problema šali na račun svog hendikepa. Spremna na sve vrste smicalica, uvek vedra, nasmejana, prava naša Blesa.

A biti takav sa tolikim teretom na plećima je pobeda nad pobedama.

U šali kažem Jeco jedina mana ti je što navijaš za Partizan, s obzirom da sam večiti Delija u srcu i duši. Živim u nadi da ću joj jednog dana predočiti sve lepote ljubavi prema Crvenoj Zvezdi.

Znajući koliko je Jeca uporna biće to VELIKI izazov za mene 🙂

2 одговора на „JELENA TERZIĆ – ČUDO ŽIVOTA!!!“

  1. Bilo sta reci za takvu junakinju bilo bi malo, jer je njena borba za opstanak bila veoma uporna i naporna , jer ima veliko srce i dobru dusu da nije bilo njene familije koja je usmerila i podržala kada je bilo potrebno ne BiH uspela sama, da nam je sto više takvih junakaa bila bi nam bogata Srbija. Veliki pozdrav za Terzice

    1. Jeca zaista ima veliko srce i neverovatnu snagu. Porodica joj je divna i pravi dokaz koliko je važna podrška najbližih. Ima još junaka koji su kao Jelena ali nažalost ne mogu da dođu do izražaja. Zatrpani smo užasnim sadržajima, reklamiraju se ljudi koji predstavljaju najgori talog jednog društva. Nadam se da će se jednog dana nešto promeniti i da će ovakvi svetli primeri kao što su Terzići biti medijski vidljiviji. Pozdrav, Lola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *