10 ČINJENICA ZAŠTO JE TRENER MITSKO BIĆE !!!

Da,da…zaista MITSKO biće. Pročitajte i zašto 🙂

1.“FAJTER DO KOSKE“

U svakom smislu jer je borba neprestana. Greške mu se ne praštaju ali on iz svega izlazi još jači. Krivac za sve i svašta ali on se i dalje ne predaje. Nikada ne odustaje jer je svaka prepreka izazov i motiv za još više, bolje, jače.

Zvuči kao reklama za Supermena zar ne ? 🙂

2. „VEČITI STUDENT“

Primer one čuvene rečenice „čovek se uči dok je živ“. On konstantno čita, prati, uči, istražuje nadograđuje sebe i svoje znanje…a mislio je da je dobijanjem diplome sa faksa konačno završio sa učenjem! Ne,ne, žurka tek počinje…

3. „KAMELEON SAVREMENOG DOBA“

Novi trendovi u sportu se pojavljuju, strategije se menjaju brzinom svetlosti. On munjevito reaguje , prilagođava se i nalazi načine pomoću „štapa i kanapa“ da uspešno provede sportiste tim trnovitim putem.

4.STRASTVENI VIZIONAR

Često se graniči sa ludilom kada samo on može da ima viziju da će od onog mršavog, nesigurnog, zbunjenog klinca koji ne zna koja mu je leva a koja desna noga  jednog dana biti svetski šampion.

5.“MOĆNI TRANSFORMERS“

Kada se posle porodičnih obaveza i osmočasovnog regularnog radnog vremena u nekoj firmi transformiše u super svežeg, odmornog, nasmejanog entuzijastu punog pozitivne energije i elana da motiviše još gomilu klinaca na treningu da za sobom ostave lokve znoja.

6.IMPROVIZATOR

Kao što gore spomenuh „pomoću štapa i kanapa“ . Samo njemu mogu da padnu na pamet ideje da od praznih konzervi pravi tegove, od plastičnih flaša – bučice, traktorskih guma poligone, pa onda na red dolaze macole, kanapi, sajle, gumene trake, plastične kese, šipke za trešenje tepiha…

Arsenal „sprava za mučenje“ je veliki jer trener je kreativac koji će trening odraditi u svim mogućim i nemogućim uslovima.

7.NAJBOLJI ANTIDEPRESIV

Fantastičan psihoterapeut. Samo on zna čarobno dejstvo dobrog kondicionog treninga pa još kad se doda i „fizikalija“ u vidu sklekova, trbušnjaka, „omiljenih“ legionara svaki vid depresije, neraspoloženja, apatije nestaje za tren. 🙁 🙂

Počnete više da cenite i radujete se onim sitnicama u životu kao što su topao krevet, vreo tuš, čaša vode …i shvatite koliko ste zapravo srećni.

8.“MULTIPRAKTIK“

On ti je i mama i tata, i tetka i ujak. Naučićete odgovornosti, fer pleju, drugarstvu i tome da je škola najvažnija.. I te kako ćeš se sećati svih onih sklekova i čučnjeva koje si radio kada si kasnio na trening, ili kada si zbog Marka trčao još tri kruga, ili sparinga sa najjačim borcem jer si se pre toga „iživljavao“ nad slabijim od sebe, ili kada si tokom razgibavanja deklamovao lozu Nemanjića i najznačajnije bitke Prvog svetskog rata.

9.ČAROBNJAK

Svojim čarobnim štapićem otkriće ti magični svet sporta, pokazaće ti šta sve možeš i ako si bio ubeđen da je to „nemoguća misija“. Izvući će iz tebe sposobnosti koje nisi ni znao da imaš. Iznenadićeš se kakve rekorde možeš da oboriš. Otkriće ti najveću čaroliju a to je da se porazu nasmeješ u lice i shvatiš ga kao lekciju koja ćete učiniti još jačim.

Doduše nema još uvek tu moć da za tri treninga smršaš 10 kg, izgubiš 10 cm u struku i na bokovima, trčiš brže od Bolta ali…ko zna…možda jednog dana. Razvojem sporta sve je moguće.

10.“TERORISTA“

Koga uprkos svemu ovome svi vole. Koga ćeš pamtiti ceo život i kada budeš imao svoju decu sa nostalgičnim osmehom ćeš prepričavati „drilove“ svoga trenera. Jer u svakom od nas izgleda čuči mala doza mazohizma pa volimo kada nas „terorišu“ posebno kada ti trener lepo objasni da je to sve za tvoje dobro i da ćeš mu jednog dana biti zahvalan.

Da zaključim,

DA ,TRENER JESTE MITSKO BIĆE.

On je neuništiv, vanvremenski lik kojeg najviše krive, kritikuju , osporavaju ali se uprkos svemu iz pepela diže i stvara tamo gde su svi već odavno digli ruke pa čak i ti od sebe samog . „Otporan na metke“, očiju uprtih u cilj ne posustaje dok ne oseti onaj adrenalinski skok koji ga vodi do ostvarenja sna. Tvog sna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *